Tapiterie auto plafon alcantara

Tapiteria plafonului efectuata cu Alcantara creaza un ambient special in autoturismul dumneavoastra.

Ce este Alcantara?

Alcantara este o microfibra foarte densa ce are in componenta polyester si polyuretan.

Alcantara a fost inventata in anul 1970 de Miyoshi Okamoto, cercetator al companiei chimice japoneze Toray Industries. Alcantara era la acea vreme o alta varianta a produsului Ultrasuede aparut cam in aceiasi perioada.

Grupul ENI Italia ce activeaza in industria energetica si petrochimica impreuna cu Toray Industries au creat Alcantara S.P.A in anul 1972 in scopul de a produce si distribui acesasta microfibra.
Sediul central al Alcantara S.P.A este la Milano, iar uzina unde se produce Alcantara se afla la Nera Montoro (Terni).

Alcanata este folosita de catre marcile consacrate cum ar fi:Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Mercedes, BMW, Audi, materialul ofera un finisaj de lux si un stil deosebit.

Componeta materialului Alcantara este 68% polyester si 32% polyuretan, microfibrbra extrem de densa ofera materialului rezistenta si o durabilitate foarte mare si in acelsi timp.
De multe ori Alcantara este confundata cu pielea intoarsa, acest material nu are nici o legatura cu pielea naturala singurua asemanare este faptul ca Alcantara se poate confunda cu pielea de caprioara extrem de fina.

De ce Alcantara?

Multa lume intreaba de  ce ar trebui sa folosim Alcantara la tapiteria plafonului.
Alcantara este un material special folosit pentru masinile de lux si totodata cel mai scump material folosit la tapiteriile auto. Alcantara creaza un efect special datorita felului in care arata microfibra, diferenta de nuanta vizibila in momentul in care se aseaza in sensuri diferite si senzatia de catifelat.
Multe persoane o confunda cu pielea intoarsa. Alcantara este folosit in general la interioarele masinilor mai speciale sau la masinile super sport.
In momentul in care va hotarati sa tapitati plafonul cu Alcantara este necesar sa tapitati si urmatoarele elemente comune cu plafonul:

– stalpi plafon fata
– stalpi plafon centru
– stalpi plafon spate
– trapa (in cazul in care masina este dotata si aceasta este acoperita cu material identic cu al plafonului)
– parasolare

Optional pot fi imbracate si oglinda retrovizoare, manere plafon si alte elemente din plastic montate pe plafon.
Alcantara poate fi folosita la imbracarea oricarui element din plastic pentru a schimba in totalitate felul in care arata interiorul autoturismului dumneavoastra.

Tapiterie plafon alcantara
Tapiterie plafon alcantara bucuresti